utorak - 27 septembra 2022
18 °c
Belgrade
16 ° Sre
21 ° Čet
22 ° Pet
20 ° Sub

Srbija svakim danom postaje sve bolje mesto za život

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uručila je danas državljaninu SAD srpskog porekla Aleksandru Zurovcu, koji se sa porodicom vratio u Srbiju u okviru programa „Carta Serbica”, zahvalnicu i poželela njemu i njegovoj porodici i zvanično dobrodošlicu.

Brnabić je istakla da je na osnovu tog programa, Zurovac dobio boravišnu dozvolu na godinu dana, koje će iskoristiti za dobijanje srpskog državljanstva.

Ona je napomenula da je „Carta Serbica” nastala u okviru projekta „Tačka povratka“, usmerenog ka povratku dijaspore u Srbiju.

Prema njenim rečima, cilj je da Srbija svakim danom bude sve bolje mesto za život, a u dijaspori leži veliki potencijal, bilo da građani žele da se vrate, samo da dođu ili da investiraju.

Premijerka je navela da je od 2020. godine, od kada je uspostavljen program „Tačka povratka“, kontaktirano sa više od 8.000 ljudi iz dijaspore, navodeći da su se neki vratili, neki su investirali, a neki dali predlog šta bi trebalo država još da uradi.

Zurovac, koji je rođen u Drnišu u Hvatskoj, kao dečak je tokom ratnih sukoba prvo sa porodicom boravio u Beogradu, a posle u SAD, u Kaliforniji i Minesoti.

Predstavnik programa „Tačka povratka“ Ivan Brkljač ukazao je na to da premijerka podržava taj program od njegovog samog početka, navodeći da je „Carta Serbica” namenjen ljudima srpskog porekla koji iz raznih razloga imaju strano državljanstvo.

„Tačka povratka“ je osmišljen kao podrška dijaspori koja planira povratak u zemlju, poslovni poduhvat ili naučnu i stručnu karijeru, i pruža informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

septembar 2022.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu