Srbija svakim danom postaje sve bolje mesto za život

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uručila je danas državljaninu SAD srpskog porekla Aleksandru Zurovcu, koji se sa porodicom vratio u Srbiju u okviru programa „Carta Serbica”, zahvalnicu i poželela njemu i njegovoj porodici i zvanično dobrodošlicu.

Brnabić je istakla da je na osnovu tog programa, Zurovac dobio boravišnu dozvolu na godinu dana, koje će iskoristiti za dobijanje srpskog državljanstva.

Ona je napomenula da je „Carta Serbica” nastala u okviru projekta „Tačka povratka“, usmerenog ka povratku dijaspore u Srbiju.

Prema njenim rečima, cilj je da Srbija svakim danom bude sve bolje mesto za život, a u dijaspori leži veliki potencijal, bilo da građani žele da se vrate, samo da dođu ili da investiraju.

Premijerka je navela da je od 2020. godine, od kada je uspostavljen program „Tačka povratka“, kontaktirano sa više od 8.000 ljudi iz dijaspore, navodeći da su se neki vratili, neki su investirali, a neki dali predlog šta bi trebalo država još da uradi.

Zurovac, koji je rođen u Drnišu u Hvatskoj, kao dečak je tokom ratnih sukoba prvo sa porodicom boravio u Beogradu, a posle u SAD, u Kaliforniji i Minesoti.

Predstavnik programa „Tačka povratka“ Ivan Brkljač ukazao je na to da premijerka podržava taj program od njegovog samog početka, navodeći da je „Carta Serbica” namenjen ljudima srpskog porekla koji iz raznih razloga imaju strano državljanstvo.

„Tačka povratka“ je osmišljen kao podrška dijaspori koja planira povratak u zemlju, poslovni poduhvat ili naučnu i stručnu karijeru, i pruža informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.