Srbija za poštovanje međunarodnog prava i mirno rešavanje sporova

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom o aktuelnoj situaciji u ovoj zemlji i mogućnostima podrške ukrajinskom narodu i izbeglicama koje se nalaze u Srbiji.

Brnabić je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje zbog situacije u Ukrajini i istakla da dve zemlje i dva naroda imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Prema njenim rečima, Srbija je opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i mirno rešavanje sporova, i spremna je da pruži svu moguću pomoć i podršku izbeglima iz ove zemlje, koji trenutno borave u Srbiji.

Tolkač je iskazao zahvalnost na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na humanim uslovima po najvišim standardima koje omogućava raseljenima, uključujući i boravišne i radne dozvole.

Ukrajinski ambasador je predstavio plan oporavka i obnove zemlje i pozvao Srbiju da podrži ove aktivnosti.

Predsednica Vlade je ponovila da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova i podržava sve napore koji su usmereni na pregovore dveju strana i naglasila da će Srbija sa pažnjom nastaviti da prati situaciju i pruža podršku ukrajinskom narodu.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.