utorak - 6 decembra 2022
7 °c
Belgrade
7 ° Sre
8 ° Čet
10 ° Pet
14 ° Sub

Srbija zainteresovana za jačanje političkog dijaloga sa Argentinom

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom, da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa tom zemljom, koja je naš važan partner u regionu Latinske Amerike i sa kojom imamo visok nivo političkih odnosa.

Selaković je u tom kontekstu preneo da je naša zemlja zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga sa Argentinom, istakavši naš interes za realizaciju posete ministra inostranih poslova Santjaga Kafiere Srbiji.

On je sa zadovoljstvom ukazao na to da odnose dveju zemalja karakteriše međusobno razumevanje i podrška u ostvarivanju ključnih prioriteta, kako u odnosu na sva pitanja bilateralne saradnje, tako i na planu multilateralne saradnje.

Ministar je posebno naglasio da je važna spona naših odnosa upravo obostrano, principijelno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Šef srpske diplomatije je i ovom prilikom preneo zahvalnost na principijelnoj poziciji Argentine u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

On je ukazao na to i da fokus ukupne bilateralne saradnje treba staviti na osnaživanje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

decembar 2022.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu