sreda - 10 avgusta 2022
23 °c
Belgrade
23 ° Čet
24 ° Pet
21 ° Sub
21 ° Ned

Srbija zainteresovana za jačanje političkog dijaloga sa Argentinom

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom, da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa tom zemljom, koja je naš važan partner u regionu Latinske Amerike i sa kojom imamo visok nivo političkih odnosa.

Selaković je u tom kontekstu preneo da je naša zemlja zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga sa Argentinom, istakavši naš interes za realizaciju posete ministra inostranih poslova Santjaga Kafiere Srbiji.

On je sa zadovoljstvom ukazao na to da odnose dveju zemalja karakteriše međusobno razumevanje i podrška u ostvarivanju ključnih prioriteta, kako u odnosu na sva pitanja bilateralne saradnje, tako i na planu multilateralne saradnje.

Ministar je posebno naglasio da je važna spona naših odnosa upravo obostrano, principijelno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Šef srpske diplomatije je i ovom prilikom preneo zahvalnost na principijelnoj poziciji Argentine u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

On je ukazao na to i da fokus ukupne bilateralne saradnje treba staviti na osnaživanje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu