Srbija zainteresovana za jačanje političkog dijaloga sa Argentinom

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom, da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa tom zemljom, koja je naš važan partner u regionu Latinske Amerike i sa kojom imamo visok nivo političkih odnosa.

Selaković je u tom kontekstu preneo da je naša zemlja zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga sa Argentinom, istakavši naš interes za realizaciju posete ministra inostranih poslova Santjaga Kafiere Srbiji.

On je sa zadovoljstvom ukazao na to da odnose dveju zemalja karakteriše međusobno razumevanje i podrška u ostvarivanju ključnih prioriteta, kako u odnosu na sva pitanja bilateralne saradnje, tako i na planu multilateralne saradnje.

Ministar je posebno naglasio da je važna spona naših odnosa upravo obostrano, principijelno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Šef srpske diplomatije je i ovom prilikom preneo zahvalnost na principijelnoj poziciji Argentine u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

On je ukazao na to i da fokus ukupne bilateralne saradnje treba staviti na osnaživanje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023. Istaknute vesti za 27.11.2023. Istaknute vesti za 26.11.2023. Istaknute vesti za 25.11.2023.