Stefanović obišao nove kadete Vojne akademije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je danas u kasarni „Aerodrom“ u Somboru kadete prve godine Vojne akademije, koji su tokom vikenda stigli u centre za osnovnu obuku.

Stefanović je, poželevši im srećne prve vojničke dane, izrazio zadovoljstvo zbog njihove rešenosti da se nađu u stroju najodvažnijih u zemlji, navodeći da od njih očekuje da budu temelj razvoja naše vojske u budućnosti.

Potpredsednika Vlade su dočekali komandant Prvog centra za obuku pukovnik Lazar Ostojić i prorektor za naučnoistraživačku delatnost Univerziteta odbrane pukovnik Ivan Vulić, koji su sa njim obišli nove kadete.

Kadeti 147. klase Vojne akademije i 14. klase Medicinskog fakulteta VMA su tokom vikenda stigli u kasarnu „General Jovan Mišković“ na Banjici, odakle su upućeni u centre u Somboru i Valjevu.

Njihova osnovna obuka, koja će trajati do 30. septembra, obuhvatiće strojeve radnje, osnove poznavanja naoružanja, vatrenu i taktičku obuku, kao i pripreme za polaganje zakletve, a po njenom okončanju od oktobra će se preseliti u kabinete Vojne akademije u Beogradu, kada počinje prvi semestar njihovih studija.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.