Stvaranje najprirodnijih uslova za boravak i razvoj dece

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić i direktorka Unicefa u Srbiji Dejana Kostadinova obišle su danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, gde su razgovarale sa zaposlenima i korisnicima.

Kisić je izrazila zahvalnost Unicefu na dosadašnjem angažovanju, kao i na svim zajedničkim projektima koji su u toku, a imaju za cilj poboljšanje uslova života korisnika ustanova socijalne zaštite, posebno dece.

Ministarka je ukazala na to da je Srbija učinila velike korake u procesu izmeštanja dece iz ustanova socijalne zaštite, kako vraćanjem u biološke, tako i izmeštanjem u hraniteljske porodice, uz napomenu da je to i jedan od ciljeva nedavno usvojene Strategije deinstitucionalizacije.

Ona je istakla da je proces deinsitucionalizacije dugoročan i da Srbija, sa velikom pažnjom radi na razvijanju različitih vidova usluga socijalne zaštite, posebno na lokalnom nivou, a sve u cilju stvaranja najprirodnijih uslova za boravak, život i razvoj dece.

Kostadinova je pohvalila mere koje Srbija preduzima kada je u pitanju proces deinstitucionalizacije, pri čemu je istakla značaj uspostavljanja različitih usluga socijalne zaštite na nivou lokalnih zajednica, posebno onih koji pružaju podršku biološkim porodicama.

Ona je navela da se tokom obilaska Centra u Zvečanskoj uverila u to koliko su zaposleni posvećeni deci i sa koliko ljubavi i pažnje brinu o njima kako bi se ona osećala kao u svom domu.

Na kraju posete, Kisić i Kostadinova su izrazile uverenje da će saradnja Ministarstva i Unicefa biti još jača, sa još više uspešno realizovanih zajedničkih projekata.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.