sreda - 10 avgusta 2022
22 °c
Belgrade
22 ° Čet
24 ° Pet
22 ° Sub
19 ° Ned

Tehnička škola u Požegi postaje centar za dualno i neformalno obrazovanje

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas radove na rekonstrukciji Tehničke škole u Požegi, koja će, u skladu sa planovima Ministarstva, prerasti u regionalni trening centar za dualno i neformalno obrazovanje.

Ružić je naveo da je za rekonstrukciju i dogradnju ove škole iz budžeta Ministarstva izdvojeno 65 miliona dinara, dodavši da će pomenuta obrazovna ustanova biti jedan od 12 regionalnih trening centara za dualno i neformalno obrazovanje u različitim područjima rada i delatnostima.

On je ukazao na to da je Tehnička škola u Požegi odabrana za regionalni centar jer je poslednjih desetak godina svojim radom, nastavničkim kadrom i saradnjom sa privredom, izrasla u jednu od najboljih škola u Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade je precizirao da ova škola u oblasti dualnog obrazovanja intenzivno sarađuje sa šest kompanija, pri čemu je kao primer naveo da samo u kompaniji „INMOLD plast“ više od 80 učenika uči kroz rad.

Ova škola je jedina akreditovana za obrazovanje odraslih u ovom kraju i svojim radom i angažovanjem prevazilazi okvire opštine i pozicionira se kao centar na regionalnom nivou, naglasio je Ružić.

On je rekao da se na prvih šest centara za dualno i neformalno obrazovanje već radi, a to su, pored Požege, centri u Valjevu, Subotici, Vlasotincu, Šapcu i Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu .

U saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru ulažemo ukupno 4,6 miliona evra u rekonstrukcije, izgradnju i opremanje prvih šest centara, precizirao je Ružić.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu