Tehnička škola u Požegi postaje centar za dualno i neformalno obrazovanje

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas radove na rekonstrukciji Tehničke škole u Požegi, koja će, u skladu sa planovima Ministarstva, prerasti u regionalni trening centar za dualno i neformalno obrazovanje.

Ružić je naveo da je za rekonstrukciju i dogradnju ove škole iz budžeta Ministarstva izdvojeno 65 miliona dinara, dodavši da će pomenuta obrazovna ustanova biti jedan od 12 regionalnih trening centara za dualno i neformalno obrazovanje u različitim područjima rada i delatnostima.

On je ukazao na to da je Tehnička škola u Požegi odabrana za regionalni centar jer je poslednjih desetak godina svojim radom, nastavničkim kadrom i saradnjom sa privredom, izrasla u jednu od najboljih škola u Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade je precizirao da ova škola u oblasti dualnog obrazovanja intenzivno sarađuje sa šest kompanija, pri čemu je kao primer naveo da samo u kompaniji „INMOLD plast“ više od 80 učenika uči kroz rad.

Ova škola je jedina akreditovana za obrazovanje odraslih u ovom kraju i svojim radom i angažovanjem prevazilazi okvire opštine i pozicionira se kao centar na regionalnom nivou, naglasio je Ružić.

On je rekao da se na prvih šest centara za dualno i neformalno obrazovanje već radi, a to su, pored Požege, centri u Valjevu, Subotici, Vlasotincu, Šapcu i Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu .

U saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru ulažemo ukupno 4,6 miliona evra u rekonstrukcije, izgradnju i opremanje prvih šest centara, precizirao je Ružić.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.