petak - 12 avgusta 2022
23 °c
Belgrade
23 ° Sub
23 ° Ned
26 ° Pon
28 ° Uto

U Novoj Varoši podignut terenski kamp za smeštaj vatrogasaca

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas na teritoriji opštine Nova Varoš šatorsko naselje namenjeno za smeštaj i boravak vatrogasaca-spasilaca, koji su dislocirani iz svojih matičnih vatrogasnih jedinica tokom intervencija gašenja šumskih i požara na otvorenom.

Vulin je tom prilikom istakao da će od sada svi oni vatrogasci koji su odvojeni od svojih domova, gradova i matičnih vatrogasnih jedinica kako bi gasili velike šumske požare i spasavali živote građana i njihovu imovinu moći da borave u šatorskom naselju, koje je potpuno uređeno i funkcionalno sa ishranom i medicinskom zaštitom.

Ministar je podsetio na to da su od početka godine pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali na 18.889 vanrednih događaja i spasili 778 lica.

On je, u okviru programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, prisustvovao i treningu korišćenja ATV vozila u vanrednim događajima.

Nastavljamo da ulažemo u opremu i vozila za potrebe pripadnika Sektora za vanredne situacije. U narednom periodu obezbedićemo nove kvadove za naše vatrogasce-spasioce u cilju adekvatnog reagovanja u vanrednim situacijama, poručio je Vulin.

U planinskim krajevima, usled požara na nepristupačnim terenima, kvadovi su nekada jedina opcija, objasnio je ministar i naglasio da će iz tog razloga biti obezbeđeno još više ovih vozila, a ujedno će se nastaviti i intenzivna obuka naših vatrogasaca za vožnju ATV vozila.

Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević uručio je plaketu ministru Vulinu za izuzetnu pomoć u gašenju požara na teritoriji opštine Nova Varoš 2021. godine.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu