U Novoj Varoši podignut terenski kamp za smeštaj vatrogasaca

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas na teritoriji opštine Nova Varoš šatorsko naselje namenjeno za smeštaj i boravak vatrogasaca-spasilaca, koji su dislocirani iz svojih matičnih vatrogasnih jedinica tokom intervencija gašenja šumskih i požara na otvorenom.

Vulin je tom prilikom istakao da će od sada svi oni vatrogasci koji su odvojeni od svojih domova, gradova i matičnih vatrogasnih jedinica kako bi gasili velike šumske požare i spasavali živote građana i njihovu imovinu moći da borave u šatorskom naselju, koje je potpuno uređeno i funkcionalno sa ishranom i medicinskom zaštitom.

Ministar je podsetio na to da su od početka godine pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali na 18.889 vanrednih događaja i spasili 778 lica.

On je, u okviru programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, prisustvovao i treningu korišćenja ATV vozila u vanrednim događajima.

Nastavljamo da ulažemo u opremu i vozila za potrebe pripadnika Sektora za vanredne situacije. U narednom periodu obezbedićemo nove kvadove za naše vatrogasce-spasioce u cilju adekvatnog reagovanja u vanrednim situacijama, poručio je Vulin.

U planinskim krajevima, usled požara na nepristupačnim terenima, kvadovi su nekada jedina opcija, objasnio je ministar i naglasio da će iz tog razloga biti obezbeđeno još više ovih vozila, a ujedno će se nastaviti i intenzivna obuka naših vatrogasaca za vožnju ATV vozila.

Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević uručio je plaketu ministru Vulinu za izuzetnu pomoć u gašenju požara na teritoriji opštine Nova Varoš 2021. godine.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 14.04.2024. Istaknute vesti za 13.04.2024. Istaknute vesti za 12.04.2024. Istaknute vesti za 11.04.2024. Istaknute vesti za 10.04.2024. Istaknute vesti za 09.04.2024.