U prethodne dve godine 137 miliona dinara za različite projekte u Petrovcu na Mlavi

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović posetila je danas opštinu Petrovac na Mlavi, gde je obišla radove na projektima koje je to ministarstvo finansiralo.

Obradović je naglasila da stanovnici Petrovca na Mlavi treba da budu ponosni na svoju opštinsku upravu koja je u prethodnom periodu pokazala da je sposobna da istovremeno radi na komunalnim i infrastrukturnim projektima, ali i na projektu pametnog grada.

U Petrovac na Mlavi je u prethodnim godinama dosta ulagano, a samo u prethodne dve godine, MDULS je investiralo ukupno približno 137 miliona dinara u različite projekte, istakla je ona.

MDULS je u Petrovcu na Mlavi investiralo u Predškolsku ustanovu, jer priča o natalitetu ne može da bude održiva bez ulaganja u sve ono što joj i prethodi, ali i sledi. To je kompleksna tema kojoj je Vlada Srbije izuzetno posvećena i koja je postavljena kao prioritet u radu, rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, MDULS je iz budžetskog fonda finansiralo i mobilni protivplavni sistem, a značajna sredstva iz kredita EIB izdvojena su i za revitalizaiju fasade opštinske zgrade.

Osim brige o komunalnim i infrastrukturnim projektima, Petrovac na Mlavi i MDULS zajednički rade sa partnerima iz Koreje na projektu razvoja pametnih gradova, kako bi Petrovac na Mlavi postao jedan od prva tri pametna grada u Srbiji, dodala je Obradović.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine i obilaska radova, Obradović je prisustvovala svečanoj sednici SO Petrovac na Mlavi, povodom obeležavanja Dana opštine, na kojoj joj je uručeno priznanje „4. jun“, koje se dodeljuje za doprinos unapređenju i razvoju opštine.

Ona je istakla da je ponosna zbog toga što je Petrovac na Mlavi prepoznao MDULS kao kredibilnog partnera i instituciju koja je podržala opštinu u njenim naporima da se razvija i modernizuje.

Ministarka je ocenila da je Petrovac na Mlavi mesto puno potencijala za kvalitetan život ljudi, pri čemu je izrazila nadu da će oni biti iskorišćeni na pravi način, kako bi opština postala sredina u kojoj ljudi ostaju, zasnivaju svoje porodice i podižu svoju decu.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 25.02.2024. Istaknute vesti za 24.02.2024. Istaknute vesti za 23.02.2024. Istaknute vesti za 22.02.2024. Istaknute vesti za 21.02.2024. Istaknute vesti za 20.02.2024.