Udvostručen broj putnika na srpskim železnicama

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas, nakon obilaska železničke stanice Stara Pazova, da je država velikim investicijama u železnicu potpuno promenila ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji.

Momirović je istakao da se očekuje da „Srbija voz“ u ovoj godini preveze približno 5,5 miliona putnika, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice.

Prema njegovim rečima, posmatrajući samo jul ove, u odnosu na isti mesec prošle godine, prihodi „Srbija voza“ su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine.

Povezujemo najveće gradove u Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd–Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10, naveo je ministar.

Takođe, kako je dodao, u završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja.

Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja, poručio je Momirović.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.