petak - 12 avgusta 2022
23 °c
Belgrade
23 ° Sub
23 ° Ned
26 ° Pon
28 ° Uto

Unapređenje bezbednosti i položaja policijskih službenika

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin je na svečanosti povodom obeležavanja 15 godina postojanja i rada Sindikata srpske policije, izrazio zahvalnost ovom sindikatu na aktivnom učešću i doprinosu u borbi za poboljšanje uslova rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vulin se tom prilikom zahvalio i na podršci Ministarstvu unutrašnjih poslova u naporima da položaj policijskih službenika bude još bolji.

Izražavam vam iskrenu zahvalnost za deceniju i po borbe za bolje uslove rada pripadnika policije i za aktivno učestvovanje i doprinos u socijalnom dijalogu, rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da će biti nastavljeno ulaganje u poboljšanje standarda i materijalnog položaja pripadnika policije, u vidu povećanja plata, rešavanje stambenog pitanja kroz masovnu stanogradnju za pripadnike snaga bezbednosti.

Takođe, on je poručio i da će biti unapređeni i razvijani svi oblici zdravstvene zaštite za pripadnike MUP-a, kao i da će biti razvijani kapaciteti MUP-a kroz ulaganje u opremu i vozila.

Vulin je napomenuo da će biti nastavljena ulaganja u izgradnju novih policijskih  objekata, dodavši da će se raditi na daljem podizanju nivoa zaštite i bezbednosti pripadnika MUP-a.

Policijski poziv  je težak i odgovoran, pun izazova i rizika i zato hoću da moj policajac ima najbolju opremu, uniformu, najbolje uslove za rad i bezbedno izvršavanje zadataka. Država je pokazala da je zahvalna i da ceni trud, rad, požrtvovanje i hrabrost srpske policije i mi nastavljamo da unapređujemo uslove rada policijskih službenika koji su stub bezbednosti i bedem svakoj vrsti kriminala, poručio je Vulin.

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović istakao je da je ugled policije znatno poboljšan u odnosu na period od pre godinu i po dana, te da će Sindikat srpske policije nastaviti aktivnu borbu za bolji status i položaj pripadnika policije.

Ranitović je dodao da Ministarstvo uvek može da računa na podršku sindikata po pitanju sprovođenja planova i aktivnosti za unapređenje bezbednosti i položaja policijskih službenika.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu