Unapređenje bezbednosti i položaja policijskih službenika

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin je na svečanosti povodom obeležavanja 15 godina postojanja i rada Sindikata srpske policije, izrazio zahvalnost ovom sindikatu na aktivnom učešću i doprinosu u borbi za poboljšanje uslova rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vulin se tom prilikom zahvalio i na podršci Ministarstvu unutrašnjih poslova u naporima da položaj policijskih službenika bude još bolji.

Izražavam vam iskrenu zahvalnost za deceniju i po borbe za bolje uslove rada pripadnika policije i za aktivno učestvovanje i doprinos u socijalnom dijalogu, rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da će biti nastavljeno ulaganje u poboljšanje standarda i materijalnog položaja pripadnika policije, u vidu povećanja plata, rešavanje stambenog pitanja kroz masovnu stanogradnju za pripadnike snaga bezbednosti.

Takođe, on je poručio i da će biti unapređeni i razvijani svi oblici zdravstvene zaštite za pripadnike MUP-a, kao i da će biti razvijani kapaciteti MUP-a kroz ulaganje u opremu i vozila.

Vulin je napomenuo da će biti nastavljena ulaganja u izgradnju novih policijskih  objekata, dodavši da će se raditi na daljem podizanju nivoa zaštite i bezbednosti pripadnika MUP-a.

Policijski poziv  je težak i odgovoran, pun izazova i rizika i zato hoću da moj policajac ima najbolju opremu, uniformu, najbolje uslove za rad i bezbedno izvršavanje zadataka. Država je pokazala da je zahvalna i da ceni trud, rad, požrtvovanje i hrabrost srpske policije i mi nastavljamo da unapređujemo uslove rada policijskih službenika koji su stub bezbednosti i bedem svakoj vrsti kriminala, poručio je Vulin.

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović istakao je da je ugled policije znatno poboljšan u odnosu na period od pre godinu i po dana, te da će Sindikat srpske policije nastaviti aktivnu borbu za bolji status i položaj pripadnika policije.

Ranitović je dodao da Ministarstvo uvek može da računa na podršku sindikata po pitanju sprovođenja planova i aktivnosti za unapređenje bezbednosti i položaja policijskih službenika.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024. Istaknute vesti za 26.02.2024.