Unapređenje saradnje sa Italijom u energetskom sektoru

Mihajlović razgovarala je danas sa novim ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem o saradnji u oblasti energetike, razvoju bilateralnih odnosa i zajedničkim projektima u sektoru obnovljivih izvora energije i energetskoj efikasnosti.

Mihajlović je istakla da je Srbija veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Italijom u resorima energetike i saobraćaja, kao i da je sada vreme da se unapredi i konkretizuje saradnja posebno kada je reč o novim kapacitetima obnovljivih izvora energije i unapređenju energetske efikasnosti.

Sagovornici su ocenili da je zbog aktuelne situacije na tržištima u Evropi i svetu ugrožena energetska bezbednost i da je diverzifikacija u gasnom sektoru neophodna, pri čemu je Mihajlović istakla da je izgradnja interkonekcija sa Bugarskom prioritet Vlade Srbije i da će taj gasovod omogućiti našoj zemlji da gas dobija od drugih dobavljača.

Gori je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti nastavka rada na podizanju bilateralnih odnosa na viši nivo, posebno danas kada je energetika centralna tema, uz ocenu da su potencijali Srbije veliki i da postoji prostor za zajedničke projekte, pre svega u elektroenergetici.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti elektroenergetike, povezivanju u prenosnom sistemu i izgradnji Transbalkanskog koridora.

Ambasador Italije je izrazio podršku radu Koordionacionog tela za rodnu ravnopravnost.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 13.07.2024. Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024.