ponedeljak - 15 avgusta 2022
25 °c
Belgrade
27 ° Uto
27 ° Sre
31 ° Čet
30 ° Pet

Unapređenje saradnje sa Italijom u energetskom sektoru

Mihajlović razgovarala je danas sa novim ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem o saradnji u oblasti energetike, razvoju bilateralnih odnosa i zajedničkim projektima u sektoru obnovljivih izvora energije i energetskoj efikasnosti.

Mihajlović je istakla da je Srbija veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Italijom u resorima energetike i saobraćaja, kao i da je sada vreme da se unapredi i konkretizuje saradnja posebno kada je reč o novim kapacitetima obnovljivih izvora energije i unapređenju energetske efikasnosti.

Sagovornici su ocenili da je zbog aktuelne situacije na tržištima u Evropi i svetu ugrožena energetska bezbednost i da je diverzifikacija u gasnom sektoru neophodna, pri čemu je Mihajlović istakla da je izgradnja interkonekcija sa Bugarskom prioritet Vlade Srbije i da će taj gasovod omogućiti našoj zemlji da gas dobija od drugih dobavljača.

Gori je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti nastavka rada na podizanju bilateralnih odnosa na viši nivo, posebno danas kada je energetika centralna tema, uz ocenu da su potencijali Srbije veliki i da postoji prostor za zajedničke projekte, pre svega u elektroenergetici.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti elektroenergetike, povezivanju u prenosnom sistemu i izgradnji Transbalkanskog koridora.

Ambasador Italije je izrazio podršku radu Koordionacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu