Unapređenje saradnje sa Slovenijom u oblasti rada i zapošljavanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić razgovarala je danas u Ljubljani sa ministrom rada, porodice, socijalne politike i jednakih mogućnosti Slovenije Lukom Mesecom o unapređenju saradnje dveju zemalja.

Sagovornici su ocenili da su bilateralni odnosi Srbije i Slovenije veoma razvijeni i da postoji prostor za intenziviranje dalje saradnje.

Tokom sastanka je bilo reči i o mogućnosti izmena i dopuna sporazuma između vlada dveju zemalja, koji se odnosio na zapošljavanje državljana Srbije u Sloveniji.

Kisić je iznela predlog o kreiranju bilateralnog sporazuma, dodavši da se, imajući u vidu privredni i ekonomski rast u Srbiji i povećanje potražnje na tržištu rada, poslednjih godina registruje trend rasta zainteresovanosti državljana Slovenije za rad u našoj zemlji.

Kisić i Mesec su istakli da stvaranje jednakih mogućnosti i prava radnika prilikom rada u drugoj zemlji potpisnici sporazuma predstavlja prioritet njihovih zajedničkih aktivnosti.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023. Istaknute vesti za 27.11.2023. Istaknute vesti za 26.11.2023. Istaknute vesti za 25.11.2023.