subota - 13 avgusta 2022
20 °c
Belgrade
21 ° Ned
26 ° Pon
27 ° Uto
31 ° Sre

Uručena kompjuterska oprema Institutu za međunarodnu politiku i privredu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas Institutu za međunarodnu politiku i privredu hardversku i softversku opremu kojom to ministarstvo, uz podršku Svetske banke i Evropske unije, pomaže  proces institucionalne transformacije instituta.

Ružić je tom prilikom rekao da je u okviru Projekta SAIGE obezbeđeno 16 miliona evra za transformaciju, stručnu podršku i nabavku opreme za ukupno 20 instituta, pri čemu će u prvom krugu biti podržano šest instituta, a do kraja godine još 14.

On je istakao da je ovaj institut postavio ambiciozne ciljeve da izraste u centar intelektualne, stručne i javne debate o politici i ekonomiji u Jugoistočnoj Evropi i bude partner Vladi, ali i ostalim akterima javnog političkog i ekonomskog života, civilnom sektoru i međunarodnim organizacijama u stručnoj analizi lokalnih, regionalnih i globalnih političkih i ekonomskih prilika i razvoju strateških smernica.

Institut će, u saradnji sa međunarodnim i domaćim timom eksperata, kao i učešćem u programima usavršavanja, unaprediti svoj strateški, pravni i organizacioni okvir, dodatno razviti veštine za transfer znanja i upravljanje projektima i integrisati se u međunarodne naučnoistraživačke mreže, rekao je prvi potpredsednik Vlade.

On je dodao da će savremena hardverska i softverska oprema omogućiti ubrzanu digitalnu transformaciju i snažnije povezivanje sa partnerima iz sektora nauke, politike i privrede, uz napomenu da je ovo prva investicija u tehničko-tehnološko opremanje ovog instituta u poslednjih deset godina.

Ružić je istakao da je cilj Ministarstva da naši instituti sprovedu neophodne unutrašnje promene koje će omogućiti da se iskoristi pun potencijal naše naučne zajednice i doprinese izvrsnosti i relevantnosti naučnih rezultata.

SAIGE podržava dalju reformu naučnoistraživačkog sektora i programe Fonda za nauku i Fonda za inovacionu delatnost, a, pored toga što finansira naučna istraživanja preko fondova, taj projektt podržava i institucionalnu transformaciju instituta.

Ukupna vrednost projekta je 84,5 miliona evra, a finansira se iz kredita Svetske banke i IPA 2019 fondova.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu