Uručena kompjuterska oprema Institutu za međunarodnu politiku i privredu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas Institutu za međunarodnu politiku i privredu hardversku i softversku opremu kojom to ministarstvo, uz podršku Svetske banke i Evropske unije, pomaže  proces institucionalne transformacije instituta.

Ružić je tom prilikom rekao da je u okviru Projekta SAIGE obezbeđeno 16 miliona evra za transformaciju, stručnu podršku i nabavku opreme za ukupno 20 instituta, pri čemu će u prvom krugu biti podržano šest instituta, a do kraja godine još 14.

On je istakao da je ovaj institut postavio ambiciozne ciljeve da izraste u centar intelektualne, stručne i javne debate o politici i ekonomiji u Jugoistočnoj Evropi i bude partner Vladi, ali i ostalim akterima javnog političkog i ekonomskog života, civilnom sektoru i međunarodnim organizacijama u stručnoj analizi lokalnih, regionalnih i globalnih političkih i ekonomskih prilika i razvoju strateških smernica.

Institut će, u saradnji sa međunarodnim i domaćim timom eksperata, kao i učešćem u programima usavršavanja, unaprediti svoj strateški, pravni i organizacioni okvir, dodatno razviti veštine za transfer znanja i upravljanje projektima i integrisati se u međunarodne naučnoistraživačke mreže, rekao je prvi potpredsednik Vlade.

On je dodao da će savremena hardverska i softverska oprema omogućiti ubrzanu digitalnu transformaciju i snažnije povezivanje sa partnerima iz sektora nauke, politike i privrede, uz napomenu da je ovo prva investicija u tehničko-tehnološko opremanje ovog instituta u poslednjih deset godina.

Ružić je istakao da je cilj Ministarstva da naši instituti sprovedu neophodne unutrašnje promene koje će omogućiti da se iskoristi pun potencijal naše naučne zajednice i doprinese izvrsnosti i relevantnosti naučnih rezultata.

SAIGE podržava dalju reformu naučnoistraživačkog sektora i programe Fonda za nauku i Fonda za inovacionu delatnost, a, pored toga što finansira naučna istraživanja preko fondova, taj projektt podržava i institucionalnu transformaciju instituta.

Ukupna vrednost projekta je 84,5 miliona evra, a finansira se iz kredita Svetske banke i IPA 2019 fondova.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 13.07.2024. Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024.