Veće angažovanje vojske u inžinjerijskim radovima širom zemlje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Treće brigade Kopnene vojske u kasarni „Toplički ustanak“, kao i pripadnike angažovane na uređenju korita reke Toplice u Kuršumliji.

Stefanović je tom prilikom preneo da je instrukcija predsednika Republike da se poveća uloga Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inžinjerijskim radovima koji se izvode u našoj zemlji.

On je naveo da su pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade, za osam radnih dana, uspeli da očiste veliki deo korita Toplice, a u narednim danima završiće preostali deo posla.

Prema njegovim rečima, ovakvi radovi su još jedan od načina da Vojska Srbije razvija svoje sposobnosti.

Mi želimo da sa našim inžinjerijskim kapacitetima pomognemo gde god možemo, tamo gde lokalne samouprave to ne stižu zbog nedovoljnog kapaciteta komunalnih preduzeća, pa čak i u izgradnji puteva, uređenju i svemu onome što Vojska može da uradi, objasnio je potpredsednik Vlade.

On je istakao da se prilikom obilaska obuke pripadnika Treće brigade u kasarni „Toplički ustanak“ uverio u to da je ovo jedan od najsolidnijih delova naše vojske.

Trudićemo se i dalje da modernizujemo našu vojsku, unapredimo njihovu opremu i naoružanje, a razgovarao sam sa predsednikom Srbije i o tome da u narednom periodu, ukoliko to ekonomska situacija zemlje bude dozvoljavala, imaju i povećanje plata, jer je to važan faktor u privlačenju novih vojnika, ali i u zadržavanju postojećih, poručio je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je i ovom prilikom pozvao mlade da se prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka i postanu nakon toga pripadnici naše vojske.

Stefanovića je u kasarni „Toplički ustanak“ dočekao komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, dok im se u obilasku radova pridružio i predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić.

Po završetku obilaska jedinica, on je posetio i manastir Svetog Nikole, najstariju zadužbinu Stefana Nemanje, gde ga je dočekao jeromonah Simeon.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.