sreda - 10 avgusta 2022
22 °c
Belgrade
22 ° Čet
24 ° Pet
22 ° Sub
19 ° Ned

Veliki značaj izgradnje nove gradske magistrale Novi Beograd-Surčin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na deonici puta Novi Beograd – Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem „Miloš Veliki“.

Momirović je istakao da je deonica puta Novi Beograd Surčin građevinski veoma zahtevna i specifična jer prolazi kroz naseljeno područje, napomenuvši da je na njoj trenutno završeno više od 60 odsto radova.

Država direktno investira u jednu gradsku saobraćajnicu pa se susrećemo sa isprepletanim nadležnostima između Republike i Grada i zato smatram da uspešnost realizacije ovog projekta zavisi od saradnje lokalnih vlasti, koja mora biti na visokom nivou, rekao je ministar.

On je naglasio da ova saobraćajnica nije samo značajna za Novi Beograd i Surčin već i za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji, Crnoj Gori i istočnoj Bosni.

Obilasku radova prisustvovao je i novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, koji je naglasio značaj buduće saobraćajnice, uz napomenu da će Grad Beograd učiti sve da se radovi na pomenutoj deonici realizuju u što skorijem vremenskom periodu.

Grad Beograd će učiniti sve što je u njegovom delokrugu kako bi se ovaj projekat uspešno završio, a tu pre svega mislim na rešavanje eksproprijacije, kao i na problem sa deponijom koja postoji na ovom mestu, rekao je Šapić.

Deonica puta Novi Beograd Surčin, kao deo auto-puta E-763 „Miloš Veliki“, duga je 7,9 kilometara, a vrednost projekta je 58 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

Nakon obilaska radova na pomenutoj deonici, Momirović je posetio i naplatnu rampu Obrenovac, i tom prilikom apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno.

Investirali smo dosta u auto-puteve kao i u bezbednost saobraćaja, a dalja ulaganja u auto-puteve i prateću infrastrukturu ostaju naš prioritet, kako bi Srbija opravdala epitet zemlje sa najboljom putnom infrastrukturom u regionu, istakao je on.

Rukovodilac Odeljenja za nadzor naplate putarine Marijana Bosić predstavila je ovom prilikom rad i rezultate sektora naplate putarina.

Ona je navela da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz ove stanice.

Prioritetna proširenja su na naplatnim stanicama Stara Pazova, Obrenovac, Požarevac i Smederevo. Proširenjem naplatne stanice Stara Pazova broj kanala se povećava sa devet na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će biti veći za skoro 90 odsto u odnosu na postojeći.

Naplata putarine u Srbiji sprovodi se na 66 naplatnih stanica, na dužini od 830 kilometara auto-puteva, a naše službe evidentiraju i značajno veći broj automobila koji prolaze srpskim auto-putevima.

Veliki značaj izgradnje nove gradske magistrale Novi Beograd-Surčin

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu