Visok nivo obučenosti SAJ-a i 72. brigade VS za specijalne operacije

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na jezeru Perućac na Tari zajedničkoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

Vulin je tom prilikom naglasio da se policija i vojska obučavaju, opremaju i sarađuju kako bi sutra, ukoliko zatreba, delovali kao jedno i zaštitili državu i narod, poručivši da se, ako smo jaki u miru, snažni i motivisani, niko neće usuditi da olako krene na našu zemlju.

Pokazali ste zavidan nivo posvećenosti i sloge, čvrst karakter i snagu, spremnost da služite državi i narodu, rekao je on i poručio pripadnicima SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije da država ceni njihovu posvećenost, obučenost i visok moral.

Prema njegovim rečima, naša vojska i policija su, zahvaljujući mudroj politici, politici neutralnosti i nezavisnosti, u stanju da se izbore sa svim bezbednosnim rizicima.

Pripadnici SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije, u toku petodnevne intenzivne obuke, izvršavali su kompleksne zadatke – savladavanje vodene prepreke, uništenje terorističke grupe, upad u zasedu, pružanje prve pomoći, izvlačenje i ubacivanje helikopterskim desantom, savladavanje vertikalnih prepreka, ronjenje u otežanim uslovima, orijentiring i kretanje po teško prohodnom terenu uz pomoć karte.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 25.02.2024. Istaknute vesti za 24.02.2024. Istaknute vesti za 23.02.2024. Istaknute vesti za 22.02.2024. Istaknute vesti za 21.02.2024. Istaknute vesti za 20.02.2024.