ponedeljak - 15 avgusta 2022
26 °c
Belgrade
27 ° Uto
27 ° Sre
31 ° Čet
30 ° Pet

Visok nivo obučenosti SAJ-a i 72. brigade VS za specijalne operacije

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na jezeru Perućac na Tari zajedničkoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

Vulin je tom prilikom naglasio da se policija i vojska obučavaju, opremaju i sarađuju kako bi sutra, ukoliko zatreba, delovali kao jedno i zaštitili državu i narod, poručivši da se, ako smo jaki u miru, snažni i motivisani, niko neće usuditi da olako krene na našu zemlju.

Pokazali ste zavidan nivo posvećenosti i sloge, čvrst karakter i snagu, spremnost da služite državi i narodu, rekao je on i poručio pripadnicima SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije da država ceni njihovu posvećenost, obučenost i visok moral.

Prema njegovim rečima, naša vojska i policija su, zahvaljujući mudroj politici, politici neutralnosti i nezavisnosti, u stanju da se izbore sa svim bezbednosnim rizicima.

Pripadnici SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije, u toku petodnevne intenzivne obuke, izvršavali su kompleksne zadatke – savladavanje vodene prepreke, uništenje terorističke grupe, upad u zasedu, pružanje prve pomoći, izvlačenje i ubacivanje helikopterskim desantom, savladavanje vertikalnih prepreka, ronjenje u otežanim uslovima, orijentiring i kretanje po teško prohodnom terenu uz pomoć karte.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu