utorak - 27 septembra 2022
19 °c
Belgrade
16 ° Sre
21 ° Čet
22 ° Pet
20 ° Sub

Vojska Srbije oslonac civilnim institucijama i stanovništvu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović iskazao je danas zahvalnost pripadnicima Vojske Srbije na tome što neumorno čuvaju Srbiju i što su, uz svoje redovne zadatke, uvek i svuda na raspolaganju našem narodu.

Stefanović je podsetio na to da su naši vojnici samo u prethodne dve nedelje pružili pomoć lokalnim samoupravama i meštanima Blaca, Ljubovije, Prokuplja, Prijepolja, Sjenice i Kuršumlije u najrazličitijim situacijama i odazvali se svuda gde je pomoć bila potrebna.

U ovom trenutku inžinjerijska radna grupa iz sastava Treće brigade Kopnene vojske privodi kraju radovena uređenju korita reke Jošanice u Blacu, koji su započeli početkom meseca, u cilju povećanja propusne moći rečnog korita i zaštite priobalnog pojasa od izlivanja vode u slučaju nastanka bujičnih poplava.

Uz upotrebu savremenih inžinjerijskih mašina, pripadnici Vojske Srbije uklanjaju nabujalu vegetaciju, naslage zemlje i drugi deponovani materijal iz rečnog korita.

Inžinjerci Treće brigade Kopnene vojske prethodno su bili angažovani na sličnom zadatku u Kuršumliji, gde su radili na uređenju korita reka Toplice i Kosanice, takođe, u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od poplava.

Na brdu Hisar u Prokuplju nedavno su postavili most preko arheoloških iskopina radi obezbeđenja uslova za nastavak radova na uređenju ove lokacije. Reč je o teškom mehanizovanom mostu, dužine 20 metara i nosivosti do 40 tona ukupnog opterećenja, kojim će moći da saobraćaju teške građevinske mašine angažovane na asfaltiranju saobraćajnica do ovog brda, na kojem se nalaze ostaci srednjovekovne tvrđave.

Takođe, u prethodnim nedeljama pripadnici Vojske Srbije obezbedili su meštanima sela pogođenih sušom u okolini Ljubovije, Prijepolja i na Pešterskoj visoravni pijaću vodu za domaćinstva i za napajanje stoke, dok je inžinjerijska radna grupa na Pešteru vršila i radove na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

septembar 2022.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu