Vojska Srbije oslonac civilnim institucijama i stanovništvu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović iskazao je danas zahvalnost pripadnicima Vojske Srbije na tome što neumorno čuvaju Srbiju i što su, uz svoje redovne zadatke, uvek i svuda na raspolaganju našem narodu.

Stefanović je podsetio na to da su naši vojnici samo u prethodne dve nedelje pružili pomoć lokalnim samoupravama i meštanima Blaca, Ljubovije, Prokuplja, Prijepolja, Sjenice i Kuršumlije u najrazličitijim situacijama i odazvali se svuda gde je pomoć bila potrebna.

U ovom trenutku inžinjerijska radna grupa iz sastava Treće brigade Kopnene vojske privodi kraju radovena uređenju korita reke Jošanice u Blacu, koji su započeli početkom meseca, u cilju povećanja propusne moći rečnog korita i zaštite priobalnog pojasa od izlivanja vode u slučaju nastanka bujičnih poplava.

Uz upotrebu savremenih inžinjerijskih mašina, pripadnici Vojske Srbije uklanjaju nabujalu vegetaciju, naslage zemlje i drugi deponovani materijal iz rečnog korita.

Inžinjerci Treće brigade Kopnene vojske prethodno su bili angažovani na sličnom zadatku u Kuršumliji, gde su radili na uređenju korita reka Toplice i Kosanice, takođe, u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od poplava.

Na brdu Hisar u Prokuplju nedavno su postavili most preko arheoloških iskopina radi obezbeđenja uslova za nastavak radova na uređenju ove lokacije. Reč je o teškom mehanizovanom mostu, dužine 20 metara i nosivosti do 40 tona ukupnog opterećenja, kojim će moći da saobraćaju teške građevinske mašine angažovane na asfaltiranju saobraćajnica do ovog brda, na kojem se nalaze ostaci srednjovekovne tvrđave.

Takođe, u prethodnim nedeljama pripadnici Vojske Srbije obezbedili su meštanima sela pogođenih sušom u okolini Ljubovije, Prijepolja i na Pešterskoj visoravni pijaću vodu za domaćinstva i za napajanje stoke, dok je inžinjerijska radna grupa na Pešteru vršila i radove na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023. Istaknute vesti za 27.11.2023. Istaknute vesti za 26.11.2023. Istaknute vesti za 25.11.2023.