subota - 13 avgusta 2022
19 °c
Belgrade
21 ° Ned
25 ° Pon
27 ° Uto
28 ° Sre

Za ekološku infrastrukturu u Požarevcu 18,2 miliona evra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas sa gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem, direktorom JP Vodovod i kanalizacija Požarevac Aleksandrom Dimitrijevićem i direktorom KFV predsedništva u Srbiji Rudigerom Hartmanom ugovor za realizaciju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u tom gradu.

Momirović je podsetio na to da se u okviru dugogodišnje saradnje sa Nemačkom razvojnom bankom KFV sprovode projekti u oblasti vodosnabdevanja, otpadnih voda i upravljanja čvrstim otpadom, pri čemu će za ekološku infrastrukturu u Požarevcu biti opredeljeno 18,2 miliona evra.

On je napomenuo da je postojeće postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda izgrađeno šezdesetih godina, pa se zbog njegovih ograničenih tehničkih kapaciteta, celokupna količina sakupljenih otpadnih voda ispušta bez prečišćavanja u Brežanski kanal i Veliku Moravu, što mora da se prekine.

Hartman je rekao da je uspešnom zajedničkom saradnjom obezbeđeno preko 300 miliona evra pomoći za preko 20 opština, odnosno za 1,6 miliona stanovnika u Srbiji koji su osetili ili će tek osetiti korist od projekata koji se sprovode.

Pavlović je istakao da će, nakon realizacije ovog projekta Požarevac biti grad koji ispunjava sve ekološke standarde, a sve prednosti osetiće u decenijama koje su pred nama.

Izgradnjom centralnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Požarevcu kapaciteta 77.000 ekvivalent stanovnika investicione vrednosti 14,6 miliona evra, obezbediće se prečišćavanje otpadnih voda za grad Požarevac  i sela Lučica, Poljana i Prugovo, gde živi oko 50.000 stanovnika.

Pored ovog postrojenja, biće izgrađena i jedinica za solarno sušenje kanalizacionog mulja, investicione vrednosti 3,6 miliona evra, koja će omogućiti odlaganje otpadnog mulja na ekonomičan i ekološki prihvatljiv način.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu