Zahvalnost Rusiji na doslednom poštovanju suvereniteta Srbije

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Vulin je tom prilikom istakao da Srbija ne zaboravlja vekovno bratstvo, i ujedno izrazio veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju Kosova.

Lavrov je poručio da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju, baš kao što i predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaju izuzetne lične odnose.

Ministar je razgovarao i sa generalnim direktorom ruske državne korporacije „Rosteh“ general-pukovnikom Sergejem Čemezovim i generalnim direktorom „Rosoboroneksporta“ Aleksandrom Mihejevim o nastavku saradnje MUP-a i „Rosteha“.

On je ukazao na to da je nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi „Rosteh“ izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva i još veću efikasnost srpske policije.

Čemezov je ranije danas odlikovao Vulina medaljom za izuzetan doprinos razvoju saradnje MUP-a Srbije i „Rosteha“.

Državni sekretar MUP-a Bojan Jocić, komandant Žandarmerije Dejan Luković, zamenica načelnika Sektora za međunarodnu saradnju MUP-a Maja Jestrović i koordinator u Sektoru za međunarodnu saradnju Miloš Anđić dobili su medalje direktora federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrija Šugajeva za unapređenje vojno-tehničke saradnje.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.