Zajednica srpskih opština čuva opstanak srpskog naroda na Kosmetu

Direktor Kancelarije Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković ocenio je danas da bi formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji bila mnogo stabilnija.

Zvanični sajt Vlade Republike Srbije prenosi u celini izjavu Petkovića za javnost:

„Vrhunac licemerja i cinizma predstavljaju poruke Aljbina Kurtija da Zajednica srpskih opština (ZSO) nije u interesu srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije i poslednji koji treba da tumači šta je u interesu Srba jeste Kurti.

Da li je u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji više od 200 etnički motivisanih incidenata, skrnavljenje srpskih grobova i crkava, institucionalno nasilje, jednostrani potezi vlasti u Prištini kojima je cilj destabilizacija prilika na terenu i izazivanje nove krize?

Svega ovoga ne bi bilo da je formirana Zajednica srpskih opština i to onako kako je dogovoreno Prvim briselskim sporazumom. Umesto učestalih kriza, danas bismo na prostoru Kosova i Metohije imali mnogo stabilniju političko-bezbednosnu situaciju, a Srbi i južno i severno od Ibra bi uživali svoja puna prava u ključnim oblastima života.

Zbog toga, umesto da proriče ko želi, a ko ne želi Zajednicu srpskih opština, u čemu očigledno greši, Kurtiju bi bilo bolje da ispuni svoju preuzetu obavezu i formira ZSO sa svim izvršnim ovlašćenjima i nadležnostima koje joj pripadaju.

Zajednica srpskih opština čuva ostanak i opstanak srpskog naroda u pokrajini i u tome leži glavni razlog zbog koga Kurti odbija da je formira ZSO – jer ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji.

Upravo zbog toga i pribegava jednostranim i protivpravnim akcijama kojima želi da oduzima srpska lična dokumenta i registarske oznake sa imenima srpskih gradova, želeći na taj način da izazove nove sukobe i Srbe i srpsko postojanje potpuno ukine na Kosovu i Metohiji, sa posebnom opsesijom da zbriše sa mape sever Kosova i Metohije.

Za njega imam samo jednu poruku – takav scenario mu neće poći za rukom“, naveo je Petković.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.