ponedeljak - 15 avgusta 2022
26 °c
Belgrade
27 ° Uto
27 ° Sre
31 ° Čet
30 ° Pet

Zajednica srpskih opština čuva opstanak srpskog naroda na Kosmetu

Direktor Kancelarije Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković ocenio je danas da bi formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji bila mnogo stabilnija.

Zvanični sajt Vlade Republike Srbije prenosi u celini izjavu Petkovića za javnost:

„Vrhunac licemerja i cinizma predstavljaju poruke Aljbina Kurtija da Zajednica srpskih opština (ZSO) nije u interesu srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije i poslednji koji treba da tumači šta je u interesu Srba jeste Kurti.

Da li je u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji više od 200 etnički motivisanih incidenata, skrnavljenje srpskih grobova i crkava, institucionalno nasilje, jednostrani potezi vlasti u Prištini kojima je cilj destabilizacija prilika na terenu i izazivanje nove krize?

Svega ovoga ne bi bilo da je formirana Zajednica srpskih opština i to onako kako je dogovoreno Prvim briselskim sporazumom. Umesto učestalih kriza, danas bismo na prostoru Kosova i Metohije imali mnogo stabilniju političko-bezbednosnu situaciju, a Srbi i južno i severno od Ibra bi uživali svoja puna prava u ključnim oblastima života.

Zbog toga, umesto da proriče ko želi, a ko ne želi Zajednicu srpskih opština, u čemu očigledno greši, Kurtiju bi bilo bolje da ispuni svoju preuzetu obavezu i formira ZSO sa svim izvršnim ovlašćenjima i nadležnostima koje joj pripadaju.

Zajednica srpskih opština čuva ostanak i opstanak srpskog naroda u pokrajini i u tome leži glavni razlog zbog koga Kurti odbija da je formira ZSO – jer ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji.

Upravo zbog toga i pribegava jednostranim i protivpravnim akcijama kojima želi da oduzima srpska lična dokumenta i registarske oznake sa imenima srpskih gradova, želeći na taj način da izazove nove sukobe i Srbe i srpsko postojanje potpuno ukine na Kosovu i Metohiji, sa posebnom opsesijom da zbriše sa mape sever Kosova i Metohije.

Za njega imam samo jednu poruku – takav scenario mu neće poći za rukom“, naveo je Petković.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu