sreda - 10 avgusta 2022
22 °c
Belgrade
22 ° Čet
24 ° Pet
22 ° Sub
19 ° Ned

Žandarmerija uvek spremna da bude uz svoju državu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je ponosan na pripadnike Žandarmerije koji su izveli tešku i zahtevnu vežbu „Gruža 2022”, zahvalivši im na tome što su uvek spremni da čuvaju i štite svoju zemlju.

Vučić je, ocenjujući vežbu sa „vrlo dobro“, rekao da je ona bila naporna jer je obuhvatala mnogo segmenata koje je bilo teško izvesti, posebno u ovakvim vremenskim uslovima.

On je zamolio pripadnike MUP-a da brinu o sebi i naglasio da je tokom vežbe osetio strah, ne samo za alpiniste koji su se spuštali užetom 51 metar niz branu, već i za ronioce i sve ostale učesnike koji su izbegavali eksplozije.

Pripadnici Žandarmerije, Helikopterske jedinice i Policijske uprave u Kragujevcu, kroz vežbu „Gruža 2022”, koja je održana na brani na jezeru Gruža, prikazali su taktike i veštine srpske policije i sadejstvo snaga sa kopna, vode i vazduha u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za funkcionisanje države.

Vežbi su, pored predsednika Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, prisustvovali i drugi visoki rukovodioci MUP-a.

Više od 200 policijskih službenika prikazali su spremnost, obučenost i sposobnost, uz upotrebu najsavremenijih vozila i opreme, devet specijalnih i borbenih oklopnih vozila „M11“, „M15“, „Lazar 3“,  „Hamer“ i „Defender“, kvadova, helikoptera „Gazela“ i „H145 M“, borbenog desantnog gumenog čamca „Zodijak“ i desantnog čamca „Premaks“.

Vežba je izvedena u više etapa, od postavljanja uže i šire blokade brane, do potpunog savladavanja i neutralisanja terorista.

Pripadnici MUP-a pokazali su rad snajperskih i ronilačkih timova, kao i upadnih timova koji su se iz helikoptera spustili na branu koristeći tehniku „Fast rope“ i alpinističkim tehnikama, koristeći infrastrukturu brane, izvršili upad u otvore i prostorije brane.

Sve vreme podršku sa kopna i upad sa kopna davali su pešadijski timovi Žandarmerije.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu