Završena druga runda dijaloga Beograda i Prištine

Druga runda dijaloga delegacija Beograda i Prištine, koje su predvodili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti, uz posredovanje Evropske unije, završena je danas u Briselu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u obraćanju naovinarima da će predsednik Vučić još izvesno vreme ostati u Briselu i da će se u petak, 19. avgusta, obratiti javnosti.

Mi smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Vučić ostaje još izvesno vreme u Briselu. Sutra po povratku u Beograd će se obratiti javnosti i biće to jedno od njegovih najznačajnijih obraćanja, naglasio je on.

U Briselu su od jutros održane dve runde dijaloga Beograda i Prištine – prvo je održan sastanak predsednika Srbije i premijera privremenih kosovskih institucija sa predstavnicima Evropske unije Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom.

Nakon bilateralnog sastanka Aljbina Kurtija sa zvaničnicima EU, usledila je bilaterala Aleksandra Vučića sa evropskim posrednicima.

Predsednik Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koji će se održati u nedelju, u 11 časova, u Palati Srbije.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.03.2024. Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024.