Završnica građevinskih radova na obilaznici oko Beograda

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda, izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da se ulazi u samu završnicu građevinskih radova.

Momirović je ukazao na to da ima još mnogo posla da se uradi i da je neophodna maksimalna mobilnost kako bi projekat bio završen do marta sledeće godine.

Radovi se izvode na svim mostovima i na celoj trasi i ostala nam je još samo jedna deonica. Posle više od 30 godina, očekujem da sledećeg leta više nećemo imati ogromne gužve kroz centar Beograda, rekao je Momirović.

Ministar je dodao da je važno zadržati dinamiku i da se svi problemi na koje se naiđe efikasno rešavaju i podsetio na izazove koji su postojali tokom izgradnje obilaznice oko Beograda, posebno probleme sa eksproprijacijom.

Svi ovi problemi su rešeni na zadovoljstvo svih, istakao je on, najavivši dalje aktivnosti kako bi se svi započeti projekti završili i relaksirali Beograđani od ogromnog tranzitnog saobraćaja kome su više decenija izloženi.

Šef projekta i predstavnik JP „Putevi Srbije Aleksandar Kostadinović rekao je da su svi resursi fokusirani na Sektor 6 obilaznice oko Beograda i da se koristi lepo vreme da se što više posla uradi.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra.

U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.