Zbog bezbednosti smanjen broj škola u kojima se polaže završni ispit

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je spreman operativni plan za završni ispit, dodajući da Ministarstvo čini sve da on protekne u najboljem redu, da deca budu bezbedna i da to ne bude traumatično iskustvo ni za njih ni za roditelje.

Ružić je, navodeći da će polaganje biti održano 27, 28. i 29. juna, istakao da je resorno ministarstvo u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i postoji detaljno razrađeni plan aktivnosti za slučaj prijave bombe u školama.

On je ukazao na to da je Republička upisna komisija donela odluku o promeni procedure sprovođenja završnog testa i da se, zbog bezbednosti, redukuje broj škola u kojima će se polagati završni ispit.

Prema njegovim rečima, broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispit smanjen je za približno 60 odsto, pri čemu je taj broj sada 522 od 1.260, koliko ih je bilo planirano u početku.

Na nama je da garantujemo potpunu sigurnost, ali i da omogućimo da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova, rekao je Ružić i dodao da su testovi odštampani i biće odvezeni na lokacije u pratnji policije.

Prema njegovim rečima, svaka osnovna škola će obavestiti svoje učenike, kao i njihove roditelje, u kojim će se školama polagati završni ispit.

Želimo da unapred zahvalimo svima na razumevanju, pre svega roditeljima, a da učenicima poželimo da se na miru pripreme za taj test i da upišu ono što su želeli, rekao je Ružić.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 14.04.2024. Istaknute vesti za 13.04.2024. Istaknute vesti za 12.04.2024. Istaknute vesti za 11.04.2024. Istaknute vesti za 10.04.2024. Istaknute vesti za 09.04.2024.