Značajna ulaganja države u putnu infrastrukturu Novog Pazara

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar–Tutin i na izgradnji obilaznice oko Novog Pazara.

Momirović je istakao da je Novi Pazar jedan od gradova u koji država značajno ulaže kada je reč o novim infrastrukturnim projektima, dodavši da ubrzo počinju i radovi na izgradnji važne saobraćajnice od Novog Pazara do Raške.

Putevi dovode nove investicije i zato želimo da sve opštine i gradove u ovom delu Srbije povežemo najkvalitetnijim putevima, rekao je on i najavio izgradnju auto-puta koji će spojiti Požegu i Dugu Poljanu.

Ministar je rekao da je, s obzirom na to da državni put Novi Pazar–Tutin nije rekonstruisan više od četrdeset godina, bilo potrebno ponovo izgraditi saobraćajnicu koja je od vitalnog značaja za oba grada.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija ovog državnog puta je praktično završena pošto je više od 90 odsto radova gotovo.

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik Opštine Tutin Salih Hot

Biševac je naglasio da Novi Pazar ima veliki turistički potencijal, a da će izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno biti unapređen kvalitet i bezbednost putne infrastrukture.

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar–Tutin, u dužini od 20,5 kilometara, vredna je 24 miliona evra. Izvođač radova je turska kompanija „Tašjapi“.

Vrednost projekta izgradnje obilaznice oko Novog Pazara je 255 miliona dinara, pri čemu dužina te deonice iznosi 2,3 kilometara.

Rekonstrukcija puta Novi Pazar–Raška biće zajednički finansirana od strane Evropske investicione banke i Srbije, a vrednost radova iznosi 1,6 milijardi dinara. Dužina deonice iznosi 17,9 kilometara, a izvođač radova je „Novi Pazar-put d.o.o“.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.