Značajno povećane sposobnosti artiljerijskih jedinica VS

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je danas da su sposobnosti artiljerijskih jedinica Vojske Srbije za brza i efikasna dejstva značajno povećane zahvaljujući opremanju proizvodima domaće odbrambene industrije.

Stefanović je rekao da se na poligonima u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici u ovom trenutku realizuje redovna obuka pripadnika Prve brigade Kopnene vojske za borbenu upotrebu digitalizovanih lansera raketa 128 mm M-17 „oganj“.

Potpredsednik Vlade je istakao da je Prva brigada, nakon opremanja ovim modernizovanim „ognjevima“, postala jedna od najbolje opremljenih jedinica, ne samo naše artiljerije, već i šire.

Naime, u odnosu na osnovnu varijantu ovog oruđa, vreme pripreme digitalizovanog „ognja” za dejstvo smanjeno je sa 15 na približno tri minuta, dok je maksimalni domet sa novorazvijenim raketama 40 umesto prethodnih 22,5 kilometara, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, pripadnici ove brigade nastavljaju da se obučavaju kako bi održali i unapredili osposobljenost za upotrebu ovog modernizovanog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške ostalim jedinicama Kopnene vojske.

Potpredsednik Vlade je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su trenutno sa njima i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka martovske generacije, koji su na specijalističkoj obuci.

Stefanivić je ukazao na to da je u toku opremanje artiljerijskih jedinica Druge brigade sa modernizovanim samohodnim haubicama 122 mm 2S1 „gvozdika“ i komandno-oklopnim transporterima.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.